Een initiatief van Rohde & Grahl, Oniro Textiles en de Architect


Deze prijs is bestemd voor meubelontwerpen in de werkomgeving. Doel van ARC17 Meubel Award is het aanmoedigen van innovatie in meubelontwerp en het stimuleren van het maken van meubels voor de werkomgeving.

Belangrijke criteria liggen op het vlak van functionaliteit, vernieuwing, duurzaamheid en esthetiek. Industriële uitvoerbaarheid van het meubel is een andere belangrijke voorwaarde. Genomineerde inzendingen kunnen in aanmerking komen voor productie.


 

           

 

Mecanoo en Gispen, MIRA en Studio Leon Thier Architectuur/Interieur zijn genomineerd voor de ARC17 Meubel Award. Dat heeft de jury onder leiding van Diederik Fokkema bekend gemaakt. Doel van de Award is het aanmoedigen van innovatie in meubelontwerp en het stimuleren van het maken van meubels voor de werkomgeving.

Lees meer over de genomineerden >


 

TOELICHTING

De ARC17 Meubel Award wordt ieder jaar uitgereikt aan het beste meubelontwerp dat door een ontwerper is gemaakt in het jaar voorafgaande aan de toekenning. De opgave betreft het maken van een ontwerp voor een meubel, serie of systeem, ten behoeve van gebruik in de werkomgeving.

De uitschrijvers signaleren dat de werkomgeving een geweldige ontwikkeling doormaakt. Wonen en werken zijn dichter bij elkaar komen liggen, waardoor de werkomgeving van karakter is veranderd. Tegelijkertijd worden in de werkomgeving een grote diversiteit aan activiteiten ondernomen.

Bij de beoordeling let de jury op de functionaliteit en het karakter van het meubel. Een ander belangrijk aandachtspunt is het materiaalgebruik en constructieve uitwerking.
Een productierijp product geniet de voorkeur.
        

JURY

De jury van ARC17 Meubel Award bestaat uit:

Diederik Fokkema, Fokkema & Partners Architecten - voorzitter
Arjen Ribbens, NRC Handelsblad
Lex Pott, Lex Pott
Ramon Beijen, CBRE
Marieke Giele, de Architect - secretaris

Deadline: vrijdag 1 september 2017

WINNAAR ARC16 MEUBEL AWARD
​Studio Farris - Meubel in StableROHDE & GRAHL en Oniro Textiles

Oniro en ROHDE & GRAHL delen een passie voor vooruitstrevende en duurzame oplossingen die bijdragen aan een prettige werkomgeving.
Oniro textiles geeft hier invulling aan door het ontwerpen en produceren van meubelbekleding, terwijl ROHDE & GRAHL zich bezig houdt met het ontwikkelen, vervaardigen en leveren van meubilair in de volle breedte.

Aanmelden reservelijst ARC17

Wegens overweldigende belangstelling is het maximum aantal beschikbare plaatsen voor ARC17 bereikt. We plaatsen je naam op de reservelijst. Zodra er een plaats beschikbaar komt, laten we je het direct weten.

Aanmelden reservelijst ARC17

WANNEER KUN JE MEEDOEN

Iedere architect en ontwerper, afgestudeerd aan een erkende ontwerpopleiding in Nederland of daarbuiten, kan meedingen naar deze prijs door het insturen van een of meer meubelontwerpen. Inzendingen moeten betrekking hebben op meubels die zijn ontworpen of geproduceerd tussen 1 januari 2016 en 31 juli 2017. De inzending blijft het geestelijke eigendom van de maker.
Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

WAT WORDT VAN JE GEVRAAGD

Gevraagd wordt een basisontwerp dat geschikt is voor het maken van een prototype.
De inzending bestaat uit een korte toelichting waarin het meubel in tekst en beeld wordt toegelicht en wordt aangegeven hoe de inzender het thema van de prijs adresseert.
De inzending gaat vergezeld van een tot drie ontwerptekeningen op A3-formaat (PDF) en een 3D beeld of animatie van het ontwerp.
Deelnemers worden uitgedaagd na te denken over de productie van het meubel en dit in hun ontwerp te verwerken.

HOE KUN JE INZENDEN?

Deelnemers kunnen zich tot en met vrijdag 1 september 2017 aanmelden via www.dearchitect.nl/plaats-project. Daar kan tevens de documentatie (PDF) van het project worden geüpload.

De termijn om in te zenden is gesloten.

VRAGEN

Voor vragen kun je contact opnemen met de secretaris van de jury, Marieke Giele (de Architect), telefonisch +31885840; of via de mail mariekegiele@vakmedianet.nl.

Partners

Sponsoren

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.