Een initiatief van DESSO en de Architect


Met de ARC17 Innovatie willen de uitschrijvers veelbelovende ideeën, producten en processen stimuleren die vernieuwend én haalbaar zijn binnen de opgave van transformatie en herbestemming.

Doel van de prijs is het versterken van het draagvlak onder innovatie en het stimuleren van experiment en vernieuwing. Criteria voor de ARC17 Innovatie Award zijn creativiteit, functionaliteit en toekomstbestendigheid.         

Marc Koehler Architects, Space Encounters en Superuse Studio zijn genomineerd voor de ARC17 Innovatie Award. Dat heeft de jury onder leiding van Francesco Messori bekend gemaakt.
De Innovatie Award wil het draagvlak onder innovatie versterken en experiment en vernieuwing stimuleren.

Lees meer over de genomineerden >


 


TOELICHTING

Experiment en vernieuwing kenmerken de Nederlandsearchitectuur. Zij heeft het vermogen zich iedere keer succesvol aan te passen aan de nieuwe realiteit. Deze eigenschappen lijken nu meer van pas te komen dan ooit. Op de terreinen van herbestemming en transformatie is grote nood aan oplossingen die van betekenis en toepasbaar zijn.

Gezocht wordt naar innovatieve ideeen, producten en processen op de terreinen van herbestemming en transformatie, die een grote dosis realisme aan de dag leggen.
De inzendingen geven tenminste antwoord op de vraag hoe de wensen van de gebruikers in overeenstemming zijn gebracht met wat haalbaar is. Van belang is ook hoe het ontwerp is opgenomen in het totale proces.

Nieuwe verdienmodellen gekoppeld aan nieuwe methoden, materiaal innovaties en aansprekende technieken zijn van groot belang voor het creëren van innovatieve oplossingen.

Bij innovatie denken de uitschrijvers aan processen waarin het perspectief is verbreed en connecties zijn gelegd met de eindgebruiker. Bijvoorbeeld processen van transformatie en hergebruik waarin gebruikers onderdeel zijn van het creatieve proces.

Maar een geslaagde innovatie kan ook betekenen: wat al bestaat opnieuw uitvinden. Of laten zien hoe gebruik is gemaakt van innovaties op andere vakgebieden.

Tot slot denken de uitschrijvers ook aan het toepassen van bestaande materialen op innovatieve wijze of het toepassen van compleet nieuwe materialen.
   

JURY

De jury van ARC17 Innovatie Award bestaat uit:

Francesco Messori, D/Dock - voorzitter
Auke Touwslager, Informationlab en Infotude
Gerrit Vos, Workshop of Wonders
Anne van der Zwaag, Object en Big Art
Harm Tilman, de Architect - secretaris

Deadline: vrijdag 1 september 2017

WINNAAR ARC16 INNOVATIE AWARD
Studio RAP - Skilledin office

 

Aanmelden reservelijst ARC17

Wegens overweldigende belangstelling is het maximum aantal beschikbare plaatsen voor ARC17 bereikt. We plaatsen je naam op de reservelijst. Zodra er een plaats beschikbaar komt, laten we je het direct weten.

Aanmelden reservelijst ARC17

DEELNAME

Iedere architect en ontwerper kan meedingen naar deze prijs door het insturen van een of meer projecten.
​Het ontwerp moet zijn gemaakt in de periode 1 augustus 2016 - 31 juli 2017.
De inzending blijft het geestelijke eigendom van de maker.
​Inzending is gratis en wordt beoordeeld door een onafhankelijke jury.

WAT WORDT VAN JE GEVRAAGD

De inzending moet bestaan uit een documentatie (PDF) waarin de opgave, de aanpak (het proces) en de eventuele samenwerking met andere partijen is beschreven. De inzending dient in woord, beeld en tekeningen een goede indruk te geven van het innovatieve karakter van het project.
Per project kan een documentatie van maximaal 10 pagina’s worden ingezonden.

HOE KUN JE INZENDEN?

Deelnemers kunnen zich tot en met vrijdag 1 september 2017 aanmelden via het inschrijfformulier dat je hier vindt www.dearchitect.nl/plaats-project. Daar kan tevens de documentatie (PDF) van het project worden geüpload.

De termijn om in te zenden is gesloten.

VRAGEN

Voor vragen kun je contact opnemen met de secretaris van de jury, Harm Tilman (hoofdredacteur de Architect), telefonisch +31 6 222 40 855; of via de mail harmtilman@vakmedianet.nl.

Partners

Sponsoren

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.