Een initiatief van Kubus en de Architect


Goede detaillering draagt bij aan de esthetiek en de functionaliteit van een gebouw en is daarmee medebepalend voor de ervaring en de waardering ervan. De ARC17 Detail Award bekroont architectonisch uitdagende, reeds voltooide projecten die zich onderscheiden door innovatieve details binnen een samenhangend totaal concept.

Het doel van de prijs is het maatschappelijke belang van architectuur te belichten, de rol van architectuur in het publieke leven te versterken en de contacten tussen architecten, toeleveranciers en opdrachtgevers te stimuleren.


 

         
    

Het Bezoekerspaviljoen Park Vijversburg door Studio MAKS i.s.m. Junya Ishigami en de concertzaal Musis Sacrum door Van Dongen-Koschuch Architects and Planners zijn genomineerd voor de ARC17 Detail Award.
De ARC17 Detail Award bekroont architectonisch uitdagende, reeds voltooide projecten die zich onderscheiden door innovatieve details binnen een samenhangend totaal concept.
Lees meer over de genomineerden >


 

JURY

De jury van ARC17 Detail Award bestaat uit:

Walter Spangenberg, ABT - voorzitter
Thijs van Bijsterveldt, Shift Architecture Urbanism
Mijke Rood, ZZDP
Leo Versteijlen, SITE urban development
Willem Wopereis, de Architect - secretaris

Deadline: vrijdag 1 september 2017

WINNAAR ARC16 DETAIL AWARD
Plus Ultra incubator in Wageningen door Wiegerinck

Aanmelden reservelijst ARC17

Wegens overweldigende belangstelling is het maximum aantal beschikbare plaatsen voor ARC17 bereikt. We plaatsen je naam op de reservelijst. Zodra er een plaats beschikbaar komt, laten we je het direct weten.

Aanmelden reservelijst ARC17

WANNEER KUN JE MEEDOEN

Iedere ontwerper, ontwerpteam of bureau uit Nederland of daarbuiten kan meedingen naar de prijs door het insturen van een complete documentatie, inclusief details, van reeds gerealiseerde projecten.
Inzendingen moeten betrekking hebben op projecten die zijn opgeleverd tussen 1 augustus 2016 en 31 juli 2017.
De inzendingen moeten zijn gelegen in Nederland of Vlaanderen.

WAT WORDT VAN JE GEVRAAGD

De inzending bestaat uit een korte toelichting waarin de detaillering van het project in tekst en beeld wordt getoond en waarin wordt aangegeven hoe deze samenhangt met de architectuur van het project. Ze gaat vergezeld van een documentatie (PDF) die in woord, beeld en tekeningen een goede indruk van de (totstandkoming van) details en gebouw, inclusief eventuele wijzigingen tussen ontwerp en uitvoering (uitgangspunten, uitdagingen, proces en resultaat).
Per project kan een documentatie van maximaal 10 pagina’s worden ingezonden.

WIJZE VAN INZENDING

Deelnemers kunnen zich tot en met vrijdag 1 september 2017 aanmelden via www.dearchitect.nl/plaats-project Daar kan tevens de documentatie (PDF) van het project worden geüpload.

De termijn om in te zenden is gesloten.

VRAGEN

Voor vragen kunt u contact opnemen met de secretaris van de jury, Willem Wopereis (redacteur de Architect), telefonisch 088-5840762 of via willemwopereis@vakmedianet.nl.

Partners

Sponsoren

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.